Erhvervsfyrtårn Vandteknologi

logo

Eksportfremme

Danmark har en styrkeposition indenfor eksport af vandteknologi. Når vi sammenligner andelen af eksporten af vandteknologi af det samlede BNP, er Danmark på en tredjeplads i EU. Vækst indenfor vandbranchen kan derfor i fremtiden i stort omfang realiseres via eksport.

Der er allerede en række markante vandvirksomheder i Midtjylland som eksempelvis AVK, Grundfos og Kamstrup. Disse er drivende i den globale udvikling. Samtidig er der et stærkt vækstlag af mindre og mellemstore virksomheder, der er aktive indenfor den vandteknologiske sektor, ofte med spidskompetencer, der ligeledes er globalt konkurrencedygtige.

Det midtjyske erhvervsfyrtårn for vandteknologi skal understøtte udviklingen af eksportpotentialerne gennem et tæt partnerskab med disse virksomheder. Dette vil ske gennem en tæt kobling til de eksisterende aktiviteter i regi af det etablerede erhvervsfremmesystem, samt det etablerede eksportfremmesystem i regi af særligt State of Green, Invest in Denmark, Udenrigsministeriets Innovationscentre og Danish Cleantech Hubs. Der etableres 4 projekter, som involverer virksomheder, forsyningsselskaber, offentlige myndigheder og vidensinstitutioner.

Projekterne vil have fokus på at fremvise vandteknologiske løsninger, skabe internationale innovationssamarbejder i samarbejde med lokale partnere. Endelig etableres to internationale visitor centres for vandteknologi, som vil showcase danske vandløsninger for et internationalt publikum.

 

Watertech Connect

Med afsæt i en række internationale netværk og partnerskaber skabes et åbent, digitalt community med direkte deltagelse af et stort antal aktører, herunder med et særligt fokus på de mange SMV’er inden for vandteknologi.

Kontakt
Scott Grønnegaard Allison
Senior Projektleder
SCA@cleancluster.dk
+45 5029 6771

– Hold øje med mulighederne

En gang om måneden får du senest nyt fra Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi