Erhvervsfyrtårn Vandteknologi

logo
12
Apr

Aktivitet

Kursus i drikkevandsbehandling, eksisterende og nye drikkevands- behandlingsteknologier

Tilmeld

Drikkevandsbehandling, eksisterende og nye drikkevandbehandlingsteknologier

Kunne du tænke dig at få en større forståelse af vandværkets vandbehandlingsproces i drikkevandsproduktionen? På kurset her får du chancen for at komme et spadestik dybere i forståelsen og arbejdet med driften af selve vandbehandlingsprocessen til drikkevand i Danmark. Formålet med kurset er at inspirere og motivere dig i dit arbejde med den daglige drift i drikkevandbehandlingen.

*Kurset bliver udbudt af VIA University College

 

Sted: Online

Pris: 0 kr.

Dato:12.04.2023 – 26.05.2023

Ansøgningsfrist: 12.04.2023

Kontakt

Vera Bager Staunstrup

Studieadministrativ partner

T: +45 87 55 08 87

E: stau@via.dk

Om kurset

Målgruppe

​Kurset henvender sig til medarbejdere, der arbejder med drikkevandsbehandling, primært i forsyninger, maskinmester, driftsoperatører, ingeniør, fagledere, projektledere med driftsansvar o.lign. men også medarbejdere med tilknytning til forsyningernes drikkevandsbehandling, fx leverandører, rådgivere og lignende.

Ang tilskudsmuligheder: kurset udvikles under Erhvervsfyrtårn for vandteknologi, med støtte fra EU’s regional udviklingsfond for kompetenceudvikling.

Udbytte

Som fagperson, der arbejder med drikkevandsbehandlingen, varetager du mange forskellige administrative og tekniske discipliner i det daglige. Det kan være svært at følge med i muligheder, alternativer og nye metoder i hele drikkevandsproduktionen fra rå-vand til forbruger.

På dette kursus er der fokus på selve drikkevandsbehandlingen. Formålet med kurset er at inspirere og motivere dig i dit arbejde med den daglige drift i drikkevandbehandlingen. Du vil få mulighed for at se på drikkevandsbehandlingen gennem dine egne og andres observationer, erfaringer og data. Igennem konkrete eksempler fra forskellige danske vandværker vil du få viden om eksisterende og nye vandteknologiske metoder, både til traditionel dansk drikkevandbehandling og videregående vandbehandling. Du vil få mulighed for at diskutere fordele og begrænsninger i forhold til daglig drift og vedligehold af drikkevandsfiltre med kollegaer der alle arbejder med drikkevandbehandling til daglig.

Når du har deltaget på kurset, har du et øget kendskab til vandteknologiske metoder i drikkevandsbehandlingen samt fået inspiration til hvordan du i din eksisterende drift af vandbehandlingen kan se på og arbejde med eksisterende driftsdata i forhold til bedre at forstå din egen drikkevandsproduktion i forhold til andre danske vandværkers drikkevandsbehandling.

Kurset giver dig også rig mulighed for at høre og se andres erfaringer med almindelig drift og potentielle optimeringer. Du kan deltage på kurset uanset om du er helt ny i branchen eller har mange års erfaringer med vandbehandlingen. Det vigtigste er at du er interesseret i at øge din viden om vandteknologier til behandling af vand til drikkevand i praksis.

– Hold øje med mulighederne

En gang om måneden får du senest nyt fra Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi