Kvalificeret arbejdskraft
Der igangsættes 9 projekter, som tilsammen giver et markant løft ift. at sikre kvalificeret arbejdskraft til den midtjyske vandsektor.
Der er lagt op til et bredt kompetenceløft og sikring af kvalificeret STEM-arbejdskraft inden for de forskellige uddannelsesniveauer: Unge på videregåede uddannelser; Uddannelse til ufaglærte; Efteruddannelse af erhvervsuddannede samt kort-, mellem-og lange videreuddannede; tiltrækning af kvinder i STEM.
Der er også fokus på anbefalingen om at styrke samarbejdet mellem regionens aktører, bl.a. med et Advisory Board, der skal bidrage til udvikling af efteruddannelse inden for vandteknologi, samt et fælles projekt om uddannelsesoverblik og karrieredage på vandområdet. Og endelig er der lagt op til en indsats i at få synliggjort Erhvervsfyrtårnets indsats og position på vandområdet for at tiltrække og fastholde den nødvendige nationale og internationale arbejdskraft på området gennem et virksomhedsprogram.
Projekterne er startskuddet til en større indsats på området og vil i den kommende tid arbejde tæt sammen på at løfte arbejdsstyrken i vandsektoren fremadrettet.


Advanced Water Cycle management Course
Der er et stort behov for kvalificeret arbejdskraft i regionen. Advanced Water Cycle Management Course skaber et stærkt uddannelsesmiljø til teknisk-videnskabeligt discipliner i diplom, civil, Ph.d.-uddannelser på vandområdet.
Kontakt
Uffe Sognstrup Thomsen
Specialkonsulent, Aarhus Universitet
ust@bce.au.dk
9352 2262

Brøndborer
Brøndboreruddannelsen er en certifikatuddannelse på AMU-niveau, der har det formelle faglige tilsyn og ansvar for udstedelse af de brøndborerbeviser og er forankret i Miljøstyrelsen.
Kontakt
Henrik Bjørn
Uddannelseskoordinator for brøndboreruddannelsen, VIA University College
hbj@via.dk
8755 4274

Den grønne vandarbejder
Opkvalificering på alle niveauer lige fra medarbejder til leder og bestyrelsesmedlem er nødvendigt, hvis vi skal udvikle, anvende og vise bæredygtige vandteknologiske løsninger.
Kontakt
Isa Schipperheijn
Projektleder, Klimatorium
isa@klimatorium.dk
6162 8325

PhD skole
Der etableresen Ph.DSchool for vandteknologiske løsninger, hvor de førende forskningsinstitutioner deltager for at skabe højt kvalificeret forskning og arbejdskraft så nye løsninger kan blive udviklet.
Kontakt
Uffe Sognstrup Thomsen
Specialkonsulent, Aarhus Universitet
ust@bce.au.dk
9352 2262

SWAT
Et online kursusforløb skal motivere, inspirere og fastholde studerendes interesse for vandteknologi. School of Water and Applied Water deler erfaringer fra implementering og drift af eksisterende løsninger.
Kontakt
Majbritt Lund
Forsker, adjunkt, VIA University College
majl@via.dk
8755 4297

Teknologisk Diplomuddannelse i vandteknologi
Projektet er et udviklingsprojekt, der tilsigter en omfattende opgradering af den eksisterende teknologiske diplomuddannelse i Energi og Miljø med en studieretning inden for vandteknologi.
Kontakt
Jens Hove Bjerregaard
Projektleder, TD i vandteknologi, VIA University College
jebh@via.dk
8755 4449

Uddannelsesoverblik
Projektet tager afsæt i et fokus på livslang læring for alle målgrupper og uddannelsesniveauer og skal identificere og kortlægge hvilke uddannelses-og kursusmuligheder der er på vandområdet i Danmark.
Kontakt
Signe Herbers Poulsen
Pædagogisk Konsulent, VIA University College
spou@via.dk
8755 4851

What-if-Lab
What if Lab, Water (WiLW) er en fysisk platform, hvor studerende skriver hovedopgaver i samarbejde med organisationer inden for vandområdet
Kontakt
Maja Arenfeldt Kragh
Projektleder, CLEAN
mak@cleancluster.dk
42832683

Profilering for tiltrækning af kompetencer
Projektet skal understøtte vandteknologiske virksomheders adgang til kompetencer og øge tiltrækningen af investeringer fra både ind-og udland samt få adgang til de rette kompetencer.
Kontakt
Amélie Drouet
Projektleder, Business Region Aarhus
ammd@aarhus.dk
+45 61 92 73 30