Erhvervsfyrtårn Vandteknologi

logo

Nyhed

Danmarks nye vandeventyr gør sin internationale entré

29-09-2022

Danmarks nye vandeventyr gør sin internationale entré til IWA World Water Congress & Exhibition 2022

Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi blev præsenteret for det internationale publikum på verdens største vandkonference IWA World Water Congress & Exhibition, som blev afholdt i København. Med over 300 udstillere og deltagere fra 102 lande blev Danmarks nye vandeventyr lanceret af Anders Thusgaard, Erhvervspolitisk direktør i Erhvervsministeriet og Ulrik Gernow, CEO i grundfos og formand for styrekomité i Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi.

“We have one of the world’s most effective and cutting-edge water sectors. Leading quality lowest water loss and highest energy efficiency – but we can do more, and we can achieve more. And we can create a sustainable and demanded impact in the world.” – Ulrik Gernow, CEO Grundfos

 

Rundtur i den danske Pavillion

I samarbejde med Dansk Industri og Unicef inviterede Erhvervsfyrtårn for vandteknologi til en netværksreception og rundtur i den danske pavillon, hvor udstillerområdet fremhævede vandets kredsløb og alle nøgleområder, hvor dansk viden og færdigheder kan gøre en forskel på verdensplan.

En af visionerne for Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi er at komme mere ud i verden med de bedste danske vandteknologiske løsninger og bidrage til at øge eksporten fra 20 til 40 milliarder i 2030. Konferencen var derfor det helt store samlingspunkt for fyrtårnets aktører, der repræsenterede projektet.

 

Udviklingen af den danske vandsektors styrkeposition møder politisk opbakning

Erhvervsfyrtårnet er 1 ud af 8 fyrtårne regeringen har afsat 1 milliard kroner til at udvikle og flere ministerier er gået sammen om en fælles kurs mod at udvikle et grønt erhvervseventyr inden for vandteknologi og -løsninger.

“Vand er en af de vigtigste og mest dyrebare ressourcer, vi har, og bedre udnyttelse har et stort potentiale for både klima, miljø og arbejdspladser. Her er de danske vandvirksomheder både dygtige og ambitiøse. Med det nye partnerskab styrker vi Danmarks position, der allerede er blandt verdens bedste inden for innovative, bæredygtige og effektive vandteknologier og –løsninger,” – Miljøminister Lea Wermelin

Erhvervsfyrtårn for Vandteknolgi

– Hold øje med mulighederne

En gang om måneden får du senest nyt fra Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi