Erhvervsfyrtårn Vandteknologi

logo

Nyhed

Sommerskole i vandteknologiens tegn

Med fokus på vandteknologi, afholdt Aarhus Universitets inter-disciplinære center for vandteknologi ’WATEC’, i august måned, et internationalt sommerskoleforløb.

Sommerskolen “Advanced Water Cycle Management Course” blev afholdt over to intensive uger i august 2022, som en del af kompetence-opbygning og viden-formidling, i Erhvervsfyrtårnet for Vandteknologi.

Kurset blev afholdt på Låsby Kro og organiseret af WATEC på Aarhus Universitet. Under kurset besøgte deltagerne forskellige vandteknologiske virksomheder, herunder; AVK-ventiler, Grundfos, NIRAS, SkyTEM, Kamstrup og Aarhus vand (Egå rensningsanlæg og Bederværket).

I kursusforløbet var deltagerne omkring forskellige emner, inden for tre hovedspor omhandlende vandkredsløbet; grundvanddrikkevandsdistribution og spildevandsbehandling.

Under forløbet var der indlagt forskellige lektioner fra ingeniørvidenskab på Aalborg Universitet og Aarhus Universitet (WATEC), samt spændende læring fra blandt andet Water Valley Denmark, Skanderborg Forsyning og Miljøstyrelsen. Ligesom der også deltog flere virksomheder, der udover de allerede nævnte, arbejder dybdegående med avanceret vandteknologi som I-GIS og Unisense.

På sommerskolen deltog deltagere fra hele verden; Fjernøsten, Indien, Afrika, Europa, USA og Danmark. De arbejdsomme deltagere som ses på billedet, står sammen med bla. Michael Ramlau Hansen fra AVK og Pia Jacobsen Water Valley Denmark, som er initiativtagere og med i planlægningen af kurset.

Vandteknologi-sommerskolen gentages næste år i regi af erhvervsfyrtårnet, og sommerskolen ser frem til at kunne huse endnu flere deltagere til næste år. 

Læs mere om Aahus Universitets sommerskole ´Advanced Water Cycle Management’ herKontakt

Uffe Sognstrup
Specialkonsulent, Aarhus Universitet
+45 9352 2262
ust@bce.au.dk

– Hold øje med mulighederne

En gang om måneden får du senest nyt fra Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi