Erhvervsfyrtårn Vandteknologi

logo

The Spring testfaciliteter

Etableringen af et dansk innovationsdistrikt for vandteknologi er igangsat. Innovationsdistriktet – The Spring – opbygges i Aarhus og er en del af Water Valley Denmark.

The Spring udvikles til at blive et knudepunkt for viden, udvikling og demonstration af vandløsninger. Et miljø og økosystem der bringer vandsektorens innovative aktører tættere sammen lige fra iværksættere til globale virksomheder, vandselskaber, forskere og studerende.

Målet er, at The Spring om 15 år er hjemsted for +100 virksomheder og videninstitutioner og samlet 3000 arbejdspladser. Medio 2022 er der ca. 800 arbejdspladser og 300 studerende i The Spring.

Adgang til testfaciliteter for virksomheder og videninstitutioner bliver en meget vigtig innovationskomponent i The Spring – og der er i juni 2022 igangsat et konceptudviklingsprojektet, hvor målet er at få udarbejdet et konkret forslag (blueprint) – indeholdende forslag til hhv. tekniske testfaciliteter, forretningsmodel, ejerskabsstruktur og governance samt et estimeret anlægsbudget.

Partnere i projekter er Water Valley Denmark, Aarhus Vand, Aarhus Universitet, DTU, VIA University College og Aarhus Kommune. Rambøll er efter et udbud valgt som ekstern rådgiver på projektet. Herudover vil mange virksomheder, øvrige videninstitutioner og vandselskaber samt organisationer blive involveret i projektet.

Se mere på thespring.aarhus.dk/udviklingsprojekter

Partnere

Kontakt

Peter Rasmussen
Specialkonsulent, Aarhus Kommune
pr@aarhus.dk
2332 8644

Projektperiode

Start: 23. november 2021
Slut: 31. august 2023

– Hold øje med mulighederne

En gang om måneden får du senest nyt fra Erhvervsfyrtårn for Vandteknologi